8 Kasım 2017 Çarşamba

MK Perker ile Çizgi Atölyesi başlıyor

MK Perker ile Çizgi Atölyesi 18 Kasım’da ithaki Akademide başlıyor.
Çizgi Atölyesi çizim teknikleri, incelikleri, illüstürasyon, tip yaratma ve öykü kurgulama konularını geliştirmeyi hedefleyenler için. 
Atölye 8 hafta sürecek.
Tarih ve Saat: 18 Kasım – 6 Ocak Cumartesi günleri 16:00 18:00 arasında.
En az 5 en çok 15 kişilik sınıf açılacak.
M.K. Perker kimdir?
M.K. Perker (2 Kasım 1972) çizgi roman sanatçısı, karikatürist ve illüstratördür. İlk karikatürü 1988 yılında Gırgır dergisinde yayınlandı. Dıgıl, Hıbır, LeMan, Penguen mizah dergilerinde; Sabah, Yeni Yüzyıl, Milliyet, Vatan, Star ve Radikal gazetelerinde çalıştı. 2001 yılında ABD’ye yerleşen Perker, The New York Times, The Washington Post, The Wall Street Journal, The New Yorker, The Progressive, MAD ve Heavy Metal gibi yayınlarda çizdi.
ABD’de yayınlanmış çizgi romanları arasında Cairo (DC Comics / Vertigo), dört albümlük Air serisi (DC Comics / Vertigo), iki albümlük Todd serisi (Image Comics) ve Insomnia Cafe (Dark Horse) yer alır. Society of Illustrators’ün ilk ve tek türk üyesidir.
Çizerliğin yanı sıra müzik dergisi Rock Kazanı’nı (1992), çocuk çizgi roman dergisi Pilot’u (1998), aylık mizah dergisi Harakiri’yi (2011) ve tamamını kendi yazıp çizdiği çizgi roman dergisi Türk Mucizesi’ni (2014) yayınlamıştır. 2016 yılında Yelda Cumalıoğlu ile birlikte KaraKarga Yayınlarını kurdu. Halen Hürriyet gazetesinde günlük karikatürlerinin yanı sıra Ece karakterini çizmektedir. Ayrıca Karakarga yayın yönetmenliğini yapmaktadır.
edebiyathaber.net (6 Kasım 2017)

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails