10 Eylül 2017 Pazar

Desen Yayınlarından Eylül Ayında %30 İndirimli Shaun Tan Çizgi Romanları Kampanyası

Eserlerini, sınır tanımaz bir hayal gücü ve disiplinlerarası bir görsel anlayış üzerine temellendiren Avustralyalı sanatçı Shaun Tan, geçtiğimiz aylarda raflarda yerini alan son kitabı Taşradan Öyküler’de, gündelik yaşamın ayrıntılarını, varoluşumuzun nadide ve tuhaf yönlerini, yer yer büyülü gerçekçiliğe yaklaşan bir dil ve ince bir mizah anlayışıyla ele alıyor.
 
Ayın Yazarı

Yeryüzündeki her türlü tuhaflığı kendine has bir incelikle açığa çıkarmasıyla tanınan Shaun Tan’in, aralarında, çocuk edebiyatının en saygın ödülü olarak kabul edilen Astrid Lindgren Anma Ödülü (ALMA) ile bilimkurgu ve fantastik edebiyat eserlerine verilen en prestijli ödüllerden biri olan Hugo Ödülü'nün de bulunduğu pek çok ödülü bulunuyor.

Gençlik yıllarında çeşitli dergiler için bilim kurgu ve korku temalı çizimler ile illüstrasyonlar hazırlayan Shaun Tan, şimdilerde, eserleri onlarca farklı dile çevrilen, dünyanın dört bir yanında tanınan ve hayranlık duyulan bir sanatçı profili resmediyor.

1996 yılından bu yana kendini kitap yazmaya ve resimlemeye adayan Tan, değişik sosyal, politik ve tarihi konular üzerine kurguladığı gerçeküstü ve rüya hissi yaratan imgelemleriyle sanatseverlerin dimağında yer ediniyor.

Görselliğin doruk noktasına tırmandığı kitap çalışmalarıyla yapımcıların ve yönetmenlerin iştahını kabartan Shaun Tan, pek çok sinema ve tiyatro projesine katkı sunarak yapıtlarının sesle, hareketle ve oyunculukla buluşmasının kendisinde büyük heyecan yarattığını dile getiriyor. Bu alandaki çalışmalarını 2011 yılında, en iyi kısa animasyon film dalında kucakladığı Oscar Ödülü ile taçlandıran Tan yeni film projeleri üretmeye devam ediyor.

Farklı sanatsal alanlarda verdiği eserleriyle övgü toplayan Shaun Tan, ressam kişiliğinin yanı sıra edebi kişiliğinden de bahsettirmeyi başarıyor. Kızı ve eşine daha iyi bir yaşam sunabilme umuduyla bilinmeyen topraklara göç eden yalnız bir adamın umut dolu hikâyesini ışık tuttuğu sessiz kitabı Uzak’la her göçmenin, her sığınmacının kısacası yurdundan edilmiş herkesin yolunu aydınlatan Tan, şiirsel imgelerle bezeli resimli kitabı Asla Neden Diye Sorma’da, okurlarını, sorgulamaya, meraklanmaya, duygulanmaya, huzursuzlaşmaya ve hatta öfkelenmeye dayalı düşünsel bir okuma serüvenine çıkarıyor.

Taşra yaşamından evrensel manzaralara ev sahipliği yapan son eseriTaşradan Öyküler’de, insana ait hallere, gündelik hayata ve onun getirdiği binbir çeşit duruma odaklanan Shaun Tan, farklı tekniklerdeki çizimleriyle sanatseverlere muazzam bir kitap deneyimi vadediyor.

O halde Eylül ayı, Shaun Tan’in kitaplarını okuma zamanı!

Başta İstanbul Beşiktaş, Kadıköy ve İzmir Alsancak Tudem Kitabevleri olmak üzere, Tudem'in online satış mağazası 
www.tudem.com ve farklı adreslerdeki kampanya noktalarında toplu olarak edebiyatseverlerin beğenisine sunulan Shaun Tan kitapları Eylül ayı boyunca %30 indirimli olarak okurlara ulaştırılıyor.

Bu büyük fırsatı kaçırmamanız için sizleri kitabevlerimize, 
www.tudem.com adresine ve diğer kampanya noktalarını da paylaşacağımız
sosyal medya hesaplarımıza bekliyoruz.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails