27 Haziran 2017 Salı

APTULİKA'dan "Sait Faik'ten Kafka'ya" Karikatür Sergisi

Türkiye'de rock müziğin yaygınlaşmasında öncü isimlerden biri olan Aptulika, edebiyatçı portrelerini 1 Temmuz - 29 Temmuz tarihleri arasında İstanbul Kuzguncuk'taki Nail Kitabevi'nde sergiliyor.

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nden mezun olduktan sonra Gırgır ve Hıbır gibi mizah dergileri ile Cumhuriyet gazetesinde çizimler yapan Aptulika, rock tarihinin unutulmaz grup ve solistlerinin portreleriyle tanındı ve Grup Perişan isimli çizgi kahramanlarını hazırladı. 

2009'dan beri Blues Perişan ismiyle kendi radyo programını yapan Aptulika, yazar Ahmet Ümit'in romanını çizgiye uyarladı. Müzik albümü ve kitap kapağı tasarımları da yapan Aptulika'nın edebiyatçı portrelerinden oluşan orijinal karikatür ve illüstrasyonları, Sait Faik'ten Kafka'ya Karikatür Sergisi'nde görülebilir.

Aptulika, "Eskiden dinlediğim rock gruplarının portrelerini ve çizimlerini yapardım. Son zamanlarda okuduğum kitapların yazarlarını çiziyorum. Sait Faik'ten Kafka'ya sergisi de bu karikatür ve illüstrasyonlardan oluşuyor" diyor.





Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails