11 Ocak 2016 Pazartesi

Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 4 / Final Night

Ümit Kreççi
Hal Jordan’ın bir tür tanrıya dönüşmesinin ardından belli ki DC Comics okurlara tam olarak nelere muktedir olduğunu anlatmanın yolunu aramış, “Final Night” hikayesiyle amacına ulaşmıştır. Parallax’ın tanrısal gücü başka nasıl anlatılırdı bilemiyorum açıkçası.

Ama öte yandan itiraf ediyorum DC Comics hayranı olmakla birlikte yan öykülerin bir kısmını okumuş olmakla birlikte 4 sayılık ana öyküyü almadım, edinmedim inatla. Çünkü çok sıkıcı gelmişti bana.

Final Night’te olan şu: Güneş Sun-Eater adlı uzaylı bir varlığın bir tür saldırısından dolayı sönmektedir ve dünyalı kahramanlar kar altında her gün daha da soğuyan dünyada görevlerini yapmayı sürdürmektedirler. Ve olay bu ya güneşle ilgili tüm çabaları boşa gitmektedir. Öte yandan çok da bir şey yapamadan ufak ufak ölümü kabullenmeye başlamışlardır.


Derken Parallax/Hal Jordan gelir ve Sun-Eater’ı defedip güneşi tekrar canlandırır, dünyayı kurtarır ve daha önce ölmüş olan Green Arrow’u hayata döndürür. Bu hareketle iyi mi yapmıştır bunu da daha sonra okuyacağız.

Bu arada Green Arrow’un bir macerada öldüğünü de hatırlatmak gerekir herkese. Kolu uçaktaki bir bombaya sıkıştırılan kahraman, Superman’in “Kolunu/elini keserek seni oradan çıkarırım” teklifine “Sakat bırakamazsın beni” diyerek karşı çıkmış, bombayı kendisi devreye sokarak havaya uçmuştur. Bu ölüm hadisesini bilmekte yarar var çünkü çok sonraları Green Lantern hikayelerinden birinde tekrar karşımıza çıkacak. 


Özetle Parallax’ın gücünü anlatmak için olduğunu varsaydığım bu Final Night öyküsünün konusu aşağı yukarı buydu ve bu Arkabahçe YayıncılıkGreen Lantern – Yeniden Doğuş” cildinde ucundan kıyısından bahsedilerek bağlantı kurulmuştu. Sonra ne olmuştu? İşte o çok önemli bir hikaye çünkü herkes Flashpoint’u konuşur New 52’ye geçerken ama DC Comics evrenini yerinden oynatan ve değiştiren asıl hikayelerden biri bir sonraki yazıda anlatılacak, hazır olun.
...
Yazının öncesine dair:

Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 1 / Hikayenin Bilinmezleri

Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 2 / REBIRTH Özeti

Green Lantern "Yeniden Doğuş" Ek Bilgiler – 3 / Emerald Twilight


Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails