15 Temmuz 2015 Çarşamba

ÇROP 8 Yaşında Otuz Altıncı Yazı: "Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor"

Semih Uyrun
...
Şöyle bir arkanıza yaslanın ve iyice düşünün.  Bir süper kahramansınız, eski bir paralı askersiniz, katilsiniz, gevezesiniz, ölümsüzlükle lanetlenmişsiniz, öldürmekten zevk alıyor ve içinizde başka bir kişilik barındırıyorsunuz, aynı zamanda bir çizgi roman karakteri olduğunuzun farkındasınız. Peki siz kimsiniz? Pek tabi ki Deadpool'sunuz!

Marvel evrenini kana bulayan psikopat dostumuz Deadpool, bu kez edebiyat dünyasını kana bulamak için aramıza geri dönüyor. Orjinal adı "Deadpool Killustrated" olan çizgi roman "Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor" adıyla JBC tarafından bize sunuluyor.

İçeriğine değinmeden önce hikayenin oluşumuna yönelik bir kaç hususa değinmekte fayda var. Marvel evreninin süper kahramanlarını boğazlayan Deadpool yine de amacına ulaşamamıştır. Çünkü o kendisinin bir çizgi karakter olduğunun farkındadır ve gerçekliği aramaktadır. Diğerleri ise bu durumdan bihaber olduklarından Deadpool'u yalnızca bir katil olarak görmektedir. Tümünü öldürerek gerçek olmayan bu süper kahraman furyasına bir son vermek isteyen katil dostumuz ne zaman bir kahraman öldürse, o kahramanın yerini başka bir kahraman almaktadır. Bu şekilde sona ulaşamayacağını düşünen Deadpool işin kaynağına inmeye karar verir. Tutsak aldığı bilimadamlarının tavsiyesine uyarak edebiyat dünyasının kahramanlarını öldürecektir. Zira tüm süper kahramanlar, edebiyat dünyasındaki karakterlerden yola çıkılarak oluşturulmuştur. Buna göre edebiyat dünyası yok edilirse, kendisine kaynaklık edeceği bir çizgi roman dünyası ve kahramanları da kalmayacaktır. 
Bu düşünceyle zamanda ve mekanda rastgele yolculuk yapmasına imkan veren bir cihazla edebiyat dünyasına doğru yol alır Deadpool. Bu macerada Don Kişot, Pinokyo, Kaptan Ahab, Tom Sawyer, Dracula, Gregor Samsa, Üç Silahşörler, Sherlock Holmes ve daha nice karakter karşımıza çıkacaktır. Daha öldürmeye başladığı ilk edebiyat karakterleri ile birlikte Deadpool, edebiyat dünyasının çizgi roman dümyasına kaynaklık ettiği tezininin doğruluğuyla yüzleşecektir. Çünkü öldürdüğü her karakterle birlikte gözleri önünde bir anlığına da olsa ölmekte olan bir süper kahraman belirir. Kaptan Ahab'ın Red Hulk, Kaptan Nemo'nun Magneto, Pinokyo'nun Vision olması gibi... Kısaca her karakter bir süper kahramanı temsil etmektedir.

Ancak giriştiği savaş Deadpool'un sandığından daha güç olacaktır. Bu sebeple psikopat katilimiz ikinci kişiliğini ve Frankenstein'i harmanlayarak yardım bile alacaktır. Bu noktada Sherlock Holmes için ayrı bir parantez açmak gerekir. Zira iyi bir okuyucusu ve izleyicisi olarak Sherlock Holmes'ün kolayca harcanmamış olmasının beni mutlu ettiğini belirtmek isterim. Zaten Deadpool ve Sherlock'un mücadelesi çizgi romanın tamamı boyunca sürecektir. Ancak bu mücadeleden gerçek bir galibin çıkıp çıkmadığını öğrenmek istiyorsanız bizzat okumak ve öğrenmek zorundasınız.

Yazımızın sonunda belirtelim ki çizgi romanın son sayfalarında hikayenin oluşum sürecine ilişkin yazı ve çizimler sizi bekliyor. "Deadpool Marvel Evreni'ni Öldürüyor" dan sonra gelen "Deadpool Edebiyat Kahramanlarını Öldürüyor" bize, "Deadpool Deadpool'u Öldürüyor" hikayesini okumak için ayrı bir heyecan veriyor.

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails