9 Aralık 2008 Salı

Punisher War Zone

Marvel Comics'in silahlı kahramanı Punisher'in yeni sinema uyarlaması "Punisher War Zone" beyaz perdede gösterime girdi. Ancak rakamlara bakıldığında Punisher gişede 3. kez hayal kırıklığı yarattı. Yıllar önce ülkemizde yayınlanan ve editörlüğünü Aşkın Güngör'ün yaptığı Punisher (İnfazcı) hakkında kısa bilgiler:

Punisher ilk olarak The Amazing Spider-Man'in 129. sayısında (Şubat 1974) okuyucuyla tanıştı. Yaratıcıları yazar Gerry Conway ve çizerler John Romita, Sr. ile Ross Andru.

Öyküsü - Ailesini piknik yaparken mafyanın kendi arasındaki bir hesaplaşma çatışmasında kaybeden Frank Castle askeri deneyimini intikam almak üzere kullanma kararı alır. Her tür suçla mücadelede adeta "kontr-gerilla"lığa soyunan Castle arada bir yasalarca kovalansa da "asacaksın bunların bazılarını Taksim meydanında" felsefesine yakın okuyucu kitlesinin başkahramanına dönüşür.

Filmleri -

İlk kez 1989 yılında uyarlanan Punisher'in yönetmeni Mark Goldblatt. Frank Castle'ı canlandıran Dolph Lungren. Avustralya-Amerika ortak yapımı film sıradan video aksiyon filminden farklı değildi. Pis Japon Mafya Yakuza ve bol silah.


İkinci filmin uyarlama tarihi 2004. Ülkemizde "Hoşgeldin Frank" (Welcome Back, Frank) adıyla çizgi romanı yayınlanan uyarlamanın yönetmeni Jonathan Hensleigh. Frank Castle rolünü üstlenen Thomas Jane, kötü adam ise John Travolta. Bir çift küpe bir kötü adamı nasıl kötü hale sokar merak edenlere önerilir.


Üçüncü sinema uyarlamasının tarihi 2008. Film daha yeni gösterime girdi ve ciddi bir gişe üzüntüsü yaşattı. Lexi Alexander filmin yönetmeni. Bu kez Frank Castle rolünde Ray Stevenson'ı görüyoruz. Punisher'in çizgi romanlarından bilinen baş düşmanı Jigsaw bu sefer filmin kötü adamı ve onu canlandıran Dominic West.



Son uyarlamanın film fragmanını izlemek isteyenlere - "Punisher War Zone" tariler -




Yazan - Ümit Kireççi
"Çizgi Roman Hayatın İçinde"

Hiç yorum yok:

Linkler

Related Posts with Thumbnails